Gespecialiseerde voetverzorging (medische pedicure)

Medische pedicure

Knippen nagels, vijlen nagels met podospray, eelt, eeltpitten, likdoorns verwijderen met bistouri en of frezen, afwerken met voetrasp en afsluiten met een deugddoende voetmassage.

 

 

Extra aandoeningen

Ingegroeide nagel

De nagelhoeken groeien in de huid met vaak ontstekingen.

De podofix beugel kan een oplossing bieden om de nagelplaat te liften in de hoeken.

 

Eeltvorming onder de nagel

Kan erg pijnlijk zijn en ontstaat door de aanwezigheid van constante druk. Dit komt vaak door een afwijking in de stand van de tenen (vb. hamertenen). Eelt wordt op regelmatige basis verwijderd met de podospray.

 

Schimmelnagel/voetschimmel

Dit is een zeer besmettelijke infectie die perfect kan worden behandeld, maar toch vaak jammer genoeg al maanden of jaren aansleept vooraleer deze behandeld wordt. Een schimmelnagel ontstaat vaak aan de vrije boord van de nagel en groeit zo verder in de nagelplaat. Er kan een verdikking en een verbrokkeling van de nagelplaat ontstaan. De schimmel kan ook verder groeien onder de nagelplaat, waardoor het nagelbed wordt aangetast.

 

Vaak zijn er verkleuringen van de nagelplaat die ontstaan door de afvalstoffen van de mycose (schimmel.) In ernstige gevallen zal de arts medicijnen voorschrijven, maar vaak volstaat het aanbrengen van schimmelwerende producten in combinatie met een regelmatig bezoek aan de pedicure. Een behandeling vraagt veel geduld omdat de genezing gemakkelijk tussen de 6 en 12 maanden (of langer!) kan duren. Met behulp van de podospray zal de aangetaste nagel verwijderd of verdund worden om de afvalstoffen zo veel mogelijk te verwijderen en zo verdere besmetting tegen te gaan. Deze behandeling is volledig pijnloos!

 

Kunstnagel

De LCN Wilde Pedique is een professionele teennagelcorrectie voor geheel of gedeeltelijk beschadigde, hoorn- of schimmelnagels. Dit gebeurt d.m.v. een elastische kunststof die zich optimaal aanpast aan alle bewegingen van de voet op de teennagel. Deze gel wordt op geen enkele wijze als storend ervaren op de nagel en ziet er natuurlijk uit. De methode werkt cosmetisch corrigerend en behandelt ook de schimmel in de nagel door de anti-mycotische stof in de gel. Combinatie mogelijk met de French look.

 

Orthese

Een orthese is een teenstukje van siliconen materiaal dat direct op de voet wordt gemaakt. Orthesiologie is het ontlasten van drukplekken en voorkomen van wrijving aan en tussen de tenen en het reguleren van de teenstand. Voet- en teenstand afwijkingen komen vaak voor en kunnen vele problemen veroorzaken. Een orthese biedt vaak de oplossing.

 

Wratten

Oppervlakkige eelt wordt weggesneden of weg gefreesd, nadien wratten laten behandelen door dermatoloog, bij kleine wratjes kan een zalf of wrattenproduct ook een oplossing bieden.

 

Gespleten nagel

Heeft een ruw en onregelmatig oppervlak. In het midden van de nagelplaat zien we vaak een lengtegroef. De nagel gaat gemakkelijk inscheuren. Kan ontstaan door een trauma, psoriasis, eczeem of een hoog gebruik van medicijnen. Heel vaak vinden we geen oorzaak. Omdat deze aandoening zeer vervelend en pijnlijk kan zijn, kan een dun laagje gel  op de nagelplaat worden aangebracht om deze te verstevigen en inscheuren zo te vermijden.

 

Blauwe nagel

Dit ontstaat vaak door en slag of door stoten. Het nagelbed gaat bloeden. Wanneer bij een ernstige bloeding het bloed niet weg kan, ontstaat een enorme spanning waardoor de nagelplaat loskomt van het nagelbed. Door met een steriele dikke naald een gaatje te maken in de nagelplaat kan de druk verminderen.

 

Wintertenen

Rode paarsachtige vlekken, gezwollen, gespannen en pijnlijke voeten.

Hevige jeuk, kloven en barsten, meestal op tenen, hielen, achillespees.

 

Behandeling: 

Bloedsomloop stimuleren door wisselbaden, massage, voetgymnastiek, infrarood lampen, Vitamine A, verwarmende crèmes, ruime schoenen en wollen sokken.

 

 

© 2024 Love for Body and Feet, All rights reserved. Privacy - Website by KMOSites